همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی - دانشگاه پیام نور گیلان
همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی - دانشگاه پیام نور گیلان
وضعیت عالم در حال حاضر تحت سیطره مدرنیته است، اگرچه تعالیم و نظریههای مدرن در تقابل با تعالیم اسکولاستیکی قرار دارد؛ اما در ادامه همان تمدن و فرهنگ شکل گرفته است. مدرسان و دانشمندان عصر جدید، اگرچه، جهان جدید و در نتیجه سؤالات و پاسخ های جدیدی را توضیح میدادند اما برای سؤالات و نیازهای خاص زیست بوم فرهنگی خویش تلاش میکردند.
با گسترش آوازه فرهنگ و تمدن غربی به دیگر سرزمین ها، علاوه بر منسوجات و محصولات کارگاهها و کارخانجات غربی و افزون بر اندیشه و افکار جدید غربی، دانشگاهها نیز به عنوان مراکز اصلی تمدن ساز به تقلید در سرزمین های جدید ساخته شدند. مدارس سنتی در سرزمین های مقصد، آرام آرام بوی بی فایدگی و کهنگی و جای خود را به مراکز جدید علمی دادند. برای پر کردن دانشگاه نیز علاوه بر اعزام دانشجو به اروپا یا وارد کردن استاد از آنجا، کتابهای آنجا ترجمه میگردید تا علم جدید و به همراه آن راه حل برای معضلات جدید کشف گردد.
علوم انساني متعارف، مبتني بر فلسفههایی هستند كه مبنايش مادیگری است. بر این مبنا انسان حیوان انگاشته میشود". در این راستا توليد فلسفه علم اسلامي و نظریهپردازی در حوزههای مختلف علوم انسانی اصليترين گام در اسلامی سازی معرفت و بنا نهادن تمدن نوین اسلامی بر پایه دانشی است كه با استمداد از منبع وحي و در کنار سایر روشهای پذیرفتهشده زمینه را برای مرجعیت علمی ایران اسلامی در جهان فراهم خواهد نمود.
در همین راستا دانشگاه پیام نور استان گیلان در نظر دارد در راستای تحقق اهداف علمی و انقلابی و در ادامه فعالیتهای پیشین خود، در موضوع تحول در علوم انسانی، به کمک همه اساتید معظم حوزه و دانشگاه و با مشارکت و مساعدت مجموعه ای از دانشگاهها، مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی، همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی را برگزار نماید.
محورهای کنفرانس
کلیه پژوهشها مبتنی بر چیستی و چگونگی تحول در حوزه علوم انسانی (با محوریت تحول در نظریه ها و الگوهای کاربردی ) در رشته ذیل مورد بررسی قرار خواهند گرفت:
جایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی
علوم سیاسی و روابط بینالملل
حقوق
فلسفه و فلسفه علم
روانشناسی و تعلیم و تربیت اسلامی
جامعهشناسی، مردم شناسی و ارتباطات
علوم مدیریتی
علوم اقتصادی
هنر، معماری و شهرسازی
زبانشناسی و ادبیات
محورهای عمومی همایش:
تبیین وضعیت و آسیب شناسی علوم انسانی در جهان اسلام و ایران
نقش هر یک از نهادهای دولتی و غیردولتی در بومی سازی رشته های علوم انسانی
اسلام و مبانی نظری و فرانظری رشته های علوم انسانی
آسیب شناسی نظام آموزش و پرورش و کیفیت رشته های علوم انسانی در دانشگاه های جهان اسلام و ایران
تاریخ برگزاری : 01/ 03/ 95 - گیلان
انتهای پیام/