همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
تاریخ شروع : ۲۴ مهر ۱۴۰۲
تاریخ پایان : ۲۴ مهر ۱۴۰۲
گروه : علوم پزشکی
برگزار کننده : موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی.
محل برگزاری : مشهد
توضیحات : معرفی همایش

امنیت و ایمنی غذایی با هدف تامین غذای ایمن و مورد نیاز مردم ايمني غذايي يك نگراني جهاني است كه زمينه هاي مختلف زندگي روزمره را پوشش ميدهد و دستیابی به غذای ایمن و کافی از مهمترین وظایف دولتها و سیاستگذاران هر جامعه است. منظور از ايمني غذايي بررسي، آماده سازي و ذخيره مواد غذايي است كه حداقل خطر ابتلا به بيماري هاي ناشي از آلودگي هاي ميكروبي، فيزيكي و شيميايي را داشته باشد، در حالي كه امنيت غذايي به تامين غذاي كافي، سالم و در دسترس براي تمامي افراد در سراسر كشور ميپردازد. امنيت غذايي و ايمني غذايي مفاهيمي متفاوت اما مرتبط به يكديگر هستند كه تاثيري عميق بر كيفيت زندگي انسان ها دارند. غذاي سالم و بدون آلودگي براي سلامت و زندگي انسان ها شرطي ضروري است (ايمني غذايي) در حالی که بسياري از مردم در سراسر جهان به مواد غذايي دسترسي نداشته و یا از توان مالي برای خريد غذاي كافي و مناسب برخوردار نیستند (امنيت غذايي).

در این راستا همزمان با روز جهانی غذا در تاریخ 24 مهرماه 1402، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری صنایع، نهادهای آموزشی و اجرایی با هدف تولید، گسترش و انتشار دانش، سیاست گذاری و ترویج سیاست های مبتنی بر قوانین، توسعه زیرساخت ها و تبادل دستاوردهای پژوهشی در حوزه امنیت و ایمنی غذا که در نهایت به ارتقاء سلامت جامعه منجر خواهد شد اقدام به برگزاری همایش امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت نموده است. امید که با مشارکت گسترده متخصصین و اندیشمندان حوزه های ذی ربط اعم از علوم کشاورزی، صنایع غذایی، بهداشت، پزشکی، مسئولین اجرایی و نمایندگان نهادهای قانونگذاری، دستاوردهای همایش به ارتقاء سلامت جامعه و مصرف کنندگان منجر گردد.


آدرس: مشهد: کیلومتر 12 بزرگراه آسیایی، مسیر جاده مشهد- قوچان، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

پست الکترونیکی: fssh@rifst.ac.ir

تلفن: 35425407-051

دورنگار: 35425406-051

صندوق پستی: 91895/157/356

ساعات تماس: شنبه تا چهار شنبه از ساعت 8 صبح الی 14 بعد از ظهر
محورهای همایش :

1.روش های پایش سریع در ایمنی و سلامت
2.میکروارگانیسم ها و متابولیت های میکروبی
3.گیاهان دارویی، صمغ ها و عصاره های طبیعی
4.بسته بندی مواد غذایی
5.غذاداروها و غذاهای فراسودمند
6.غذاهای سنتی و بومی
7.ترکیبات ضد تغذیه ای و آلاینده ها در فراورده های کشاورزی و غذایی
8.کاهش و بازیافت ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
9.کشاورزی ارگانیک و پایدار
10.فناوری‌های نوین ، نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی در امنیت و ایمنی غذایی
11.تولید و بهبود جیره های غذایی خاص و مواد غذایی رژیمی
12.کاهش مصرف و افزایش بهره وری منابع انرژی
13.پدافند غیرعامل و امنیت زیستی
14.محصولات تراریخته، مزایا و چالش ها
15.اسناد، قوانین و استانداردها در حوزه ایمنی و امنیت غذایی
16.تغییرات اقلیم، اپیدمی ها و حوادث ناخواسته طبیعی
17.شناسایی چالش های ملی و راهبردهای برون رفت
18.دانش تولید مواد اولیه در صنایع غذایی با هدف کاهش وابستگی
19.سوء تغذیه، گرسنگی پنهان، عادت¬ها و رژیم های غذایی ناسالم
20.سبد غذایی مطلوب و اقتصاد خانواده
21.بازاریابی و اقتصاد دانش بنیان
22.سایر محورهای مرتبط با امنیت، ایمنی و سلامت
دبیر همایش : دکتر سید علی مرتضوی
تلفن دبیرخانه : 05135425382
پست الکترونیک : fssh@rifst.ac.ir
وب سایت : https://fssh.rifst.ac.ir/fa/
۱۴۰۲/۰۳/۲۳ - ۰۱:۴۴:۱۴